Zaproś znajomych

Czwartek, Kwiecień 21, 2022, 09:49

„Biszkopt, pingwin i reszta” autor: Renata Piątkowska, wydawca: BIS, audiobook: czyta Artur Barciś, czas nagrania: 1 godzina 24 minuty. Wiek: 7+

Na nagranie składa się 9 bardzo oryginalnych i nietypowych opowieści o zwierzętach. Oparte na faktach opowiadania są zarówno niesamowite jak i zaskakujące; ukazują bowiem zwierzęta jako istoty troskliwe, wierne, myślące, zdolne do poświęceń.

Z audiobooka dowiemy się na przykład o tym, że…

„Podczas pierwszej wojny światowej, wraz z gwałtownym wzrostem liczby i skuteczności niemieckich okrętów podwodnych, pierwszorzędnego znaczenia nabrał problem ich skutecznego zwalczania. Ówcześni specjaliści mieli w tej materii pomysły czasem dziwne, a niekiedy wręcz szalone…”

W tym celu stworzono specjalistyczny szwadron „mew bombowców”. Zadaniem tych ptaków było „zbombardowanie” peryskopu nieprzyjaciela własnymi odchodami, tak aby oślepić niemiecką załogę.

Opowieści przedstawione w tym wydaniu zaskakują, wywołują uśmiech na twarzy, czasami wzruszają. Ten audiobook to znakomita rozrywka dla całej rodziny,

polecamy!

 

Kup:

 

 

Postaw mi kawę na buycoffee.to

 


Kasia napisał(a):
Czwartek, Kwiecień 21, 2022, 13:43
Dziekuje za polecenie!!!
(*) Pola obowiązkowe
Wszelkie kopiowanie i rozpowszechnianie utworów w jakiejkolwiek formie bez zgody autora będzie rodziło skutki prawne na podstawie ustawy z dn. 4 lutego 1994 r. o Prawie autorskim i prawach pokrewnych.
ustawa TUTAJ
Copyright ©2021 wopisie.pl, dzieci mają głos!, All Rights Reserved.
 
 
Liczba odwiedzin: 12856
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem